Varicele afecteaza aproximativ 50-55% dintre femei si 40 -45% dintre barbatii si se raporteaza ca 1 din 2 persoane peste 50 de ani sufera de o forma a simptomelor legate de varice.

Majoritatea persoanelor care sufera de aceasta problema medicala, cauta un tratament varice din motive cosmetice, insa varicele sunt adesea mai mult decat o simpla problema cosmetica. Varicele sunt uneori foarte dureroase si vor mancarimi, ducand uneori la ulcere in cele mai extreme cazuri.

 In general, majoritatea oamenilor raporteaza numai varice cu picioarele, dar in realitate pot aparea oriunde pe corp. Venele de paianjen sunt vene largite care nu mai impiedica circulatia inversa a sangelui. Ele pot fi diferite culori sub piele, cum ar fi albastru, violet sau un rosu roz. Uneori, acestea nu sunt cronice, ci sunt legate de sarcina la femei, atunci cand se formeaza vene paianjen in regiunea de nastere.

Cauze ale varicelor

Exista multi factori care contribuie la crearea varicelor. Gravitatea in combinatie cu presiunea greutatii corporale poate determina aparitia varicelor. Picioarele sunt, in general, cea mai frecventa locatie a venelor, deoarece suporta greutatea corpului si, in acelasi timp, inima trebuie sa pompeze sange din partea superioara a corpului catre partile inferioare.

Venele sunt proiectate cu un tip de „supapa” care permite doar sangelui sa circule intr-o directie. Cand aceste valve devin slabe, sangele poate curge invers, inapoi in aceste vene, determinand umflarea venei.

Metode de tratament neinvazive

Cele mai citite articole

Exista mai multe metode conservatoare pentru tratarea varicelor care sunt disponibile. Una dintre primele optiuni pe care un medic le va avea este sa trateze cu medicamente pe baza de reteta. Unele medicamente pot combate cateva cauze, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare, ibuprofenul si aspirina pot ajuta chiar si in tratarea acestora.

Alte strategii care nu implica niciun tip de interventie chirurgicala includ ciorapi de compresie, care pot corecta presiunea inversa a fluxului sanguin.

Tratament nechirurgical

Daca unele dintre metodele mai conservatoare nu sunt eficiente, atunci medicii pot trece la alte optiuni. Inainte de a ajungela o interventie chirurgicala varicoasa deschisa, exista cateva alte optiuni care pot fi disponibile pentru un pacient. In general, aceste tratamente sunt efectuate fie de un chirurg plastic, fie de un medic specializat in ingrijirea venelor.

Tratament chirurgical

In functie de gravitatea cazului unei anumite persoane, un medic poate decide ca este necesara o interventie chirurgicala varicoasa deschisa pentru tratarea varicelor. Unele dintre procedurile chirurgicale sunt proceduri ambulatorii si minim invazive.

Acest articol ofera informatii gratuite cu privire la cauzele varicoase, diferitele optiuni de tratament si trebuie tratat ca atare. Va recomandam sa contactati medicul specialist .

Cele mai citite articole