Diversificarea alimentației este o etapă importantă atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți fiindcă reprezintă o provocare la început. Pentru ca tranziția de la hrana formată exclusiv din lapte la alimentele solide să fie mai ușoară, citește de ce accesorii vei avea nevoie în următoarea perioadă, dar și alte sfaturi suplimentare care îți vor prinde bine
Accesorii utile în diversificarea alimentației la bebeluși
De regulă, diversificarea alimentației la bebeluși nu începe mai devreme de șase luni, fiindcă sistemul lor digestiv încă nu este pregătit pentru noua etapă. Însă este indicat ca părinții să înceapă să se informeze din timp despre provocările pe care le presupune tranziția alimentară. Pe lângă alimentele indicate la început și tehnicile potrivite de pregătire a mâncării, mai trebuie trecute pe listă și accesoriile necesare.
Așadar, iată cu ce accesorii pentru diversificarea alimentației este indicat să te aprovizionezi:
- primul set de tacâmuri – design atrăgător pentru micuți, cu formă ergonomică, astfel încât să fie ușor de utilizat; de preferat din silicon pentru a proteja gingiile bebelușului. Nu începe diversificarea cu tacâmuri din plastic dur fiindcă îl pot răni.
- castroane – realizate din materiale ce nu pun sănătatea micuțului în pericol; accesorii prevăzute cu sistem anti-alunecare aflat pe baza exterioară.
- farfurioare compartimentate în două-trei zone, astfel încât micuțul să poată vedea separat alimentele.
- cănuță dotată cu capac pentru protecție, cu cioc rezistent la mușcături confecționat dintr-un material mai rigid.
- bavetă confecționată din materiale plăcute la atingere pentru a nu crea disconfort copilului.
- tavă compartimentată de congelare a alimentelor.
S-ar putea să mai ai nevoie de următoarele: blender, aparat de gătit la aburi, storcător de fructe, scaun de masă, aparat de vidat.
Sfaturi pentru alegerea accesoriilor utile la diversificarea alimentației
Cele mai citite articole
Înainte de a cumpără un produs pentru micuțul tău, citește cu atenție toate caracteristicile sale. Spre exemplu, producătorul ar trebui să menționeze pe etichetă că produsul respectiv nu are substanțe toxice în compoziție, că este pictat cu coloranți alimentari siguri ori că este realizat dintr-un material antibacterian. Orice bagă în guriță copilul tău trebuie să fie sigur pentru sănătatea lui. Chimicalele precum ftalații și bisfenolul A reprezintă un risc pentru sănătatea copiilor, dacă sunt în cantități mari. Pot produce tulburări hormonale și dificultăți în dezvoltare.
O investiție inteligentă în această perioadă o reprezintă un aparat de gătit la aburi pe care îl poți folosi la prepararea piureurilor din legume. Nu vei mai pierde timp pe lângă aragaz ca să verifici dacă sunt fierte legumele ori să nu dea în clocot. Dacă are și funcție de blender, îți va ușura cu mult situația.
Ca să nu stai să gătești de mai multe ori pe zi, o tavă compartimentată pentru congelarea piureurilor îți va fi de mare folos. Alege un accesoriu din silicon pentru a scoate mai ușor conținutul înghețat. Decongelează piureurile în frigider, nu direct la temperatura camerei, și nu le recongela. Ceea ce rămâne este mai bine să fie aruncat pentru ca micuțul să nu aibă probleme de sănătate.
Descoperă gama completă de accesorii pentru diversificarea alimentației pe chicco.ro și notează pe listă produsele care îți vor deveni aliați în noua etapă a vieții.