Dr-Lupu-2

Periajul dentar zilnic reprezintă mijlocul cel mai des folosit  de îndepărtare a plăcii bacteriene depuse pe suprafaţa structurilor orale şi, astfel, de prevenire a îmbolnăvirii acestora (carie, boală parodontală).

Acesta constituie măsura profilactică cel mai uşor de învăţat şi aplicat de către majoritatea oamenilor, deşi cei mai mulţi dintre noi nu știm cum să realizăm un periaj eficient: fie lăsăm suprafeţe dentare necurăţate, fie acordăm un timp prea scurt periajului, fie nu aplicăm destul control asupra tehnicii şi efectuăm un periaj cu mişcări automate, ineficient, uităm să schimbăm periuţa la intervalul recomandat sau şi, mai grav, uităm efectuarea celor două şedinţe obligatorii de periaj zilnic dimineaţa, înainte sau după micul dejun şi seară, înainte de culcare.

În acest context am discutat cu dr. Sebastian Lupu, medic dentist, fondator Passionate Clinic și Endolearning, platforma de cursuri stomatologie, orientate spre endodontie – precum acest curs ocluzologie Iași – structurate pentru un singur medic sau pentru un grup restrâns, gândite și create pentru cei care doresc să-și upgradeze stilul și tehnicile de lucru; despre cum am putea obține un periaj dentar mai eficient.  Iată ce ne-a recomandat: 

1. Periați în mod regulat

Medicii stomatologi recomandă să vă spălați dinții de trei ori pe zi sau după fiecare masă, deoarece cel mai bun mod de a lupta împotriva cariilor este să vă păstrați dinții liberi de particulele alimentare și placă. Când resturile alimentare rămân prin preajmă, în special cele care conțin carbohidrați sau zaharuri, acestea hrănesc bacteriile care apar în mod natural în gură și produc un acid care poate eroda smalțul dinților, ceea ce duce la apariția cariilor. – a afirmat dr. Sebastian Lupu. 

2. Periați bine

Este la fel de important să te periezi bine ca și să te periezi în mod regulat. Când vă periați, asigurați-vă că ați curățat toate suprafețele tuturor dinților: în interior, exterior, sus, jos și molarii din spate. Omiterea în mod regulat a unui loc greu de atins este adeseori lucrul care duce la carii dentare nedorite.

Cele mai citite articole

3. Periați timp de două minute

Una dintre cele mai bune modalități de a vă peri mai eficient este să vă asigurați că vă periați timp de două minute recomandate de fiecare dată când vă periați. Va puteți asigura ca faceți acest lucru redând o melodie pe telefon, cântând o melodie preferată în cap sau, pur și simplu, setând un cronometru pentru două minute. 

– a afirmat dr. Sebastian Lupu.

4. Periați cu pasta de dinți potrivită

Utilizarea pastei de dinți potrivite pentru nevoile dvs. de îngrijire dentară poate face, de asemenea, o mare diferență. Există o mare varietate de paste de dinți disponibile pentru a satisface diferite nevoi, precum ar fi albirea, sensibilitatea și cele formulate pe bază de ingrediente naturale. Când căutați o pastă de dinți, asigurați-vă că tipul pe care îl selectați are sigiliul de aprobare al organizațiilor stomatologice de profil pentru a vă asigura că conține toate ingredientele care sunt importante pentru curățarea dinților și niciuna care nu este dăunătoare pentru dinți. 

5. Periați cu noi tehnologii

Uneori, modalitatea de a-ți îmbunătăți periajul este să încerci ceva nou. Tehnologia a a evoluat mult în ultimii ani pentru domeniul îngrijirii dentare. Periuțele de dinți electrice sunt acum disponibile și au temporizatoare, tehnologie cu lumină albastră și capacitatea de a vă conecta cu aplicații pentru smartphone pentru a urmări și îmbunătăți obiceiurile de periaj. – a mai completat dr. Lupu,  organizator și al acestui curs de implantologie

Cele mai citite articole