De ce ai nevoie de utilaje agricole si care sunt domeniile lor de utilizare

Odata cu dezvoltarea sectorului agricol, se dezvolta cu succes si fabricile de productie utilaje agricole moderne, a caror cerere creste in fiecare an. Producatorii de utilaje agricole sunt sute de fabrici care produc utilaje agricole de inalta tehnologie pentru prelucrarea solului, intretinerea culturilor si echipamente de recoltare (utilaje de recoltat furaje, tractoare si alte echipamente moderne de mecanizare) din liniile de asamblare. 

Nu pe ultimul loc se afla producatorii americani, germani si italieni, care produc o tehnologie cu adevarat fiabila, care acopera toate costurile de achizitie. Baza productiei multor companii chineze este cooperarea si productia de echipamente sub licenta producatorilor straini si sub controlul deplin al acestora. 

Furnizarea de tehnologii moderne de productie, la randul sau, asigura dezvoltarea si productia de utilaje agricole de inalta calitate, dar cu costuri minime. Prin urmare, productia agricola chineza ocupa de departe ultimele pozitii in rating, oferind echipamente ieftine pe piata de vanzare, in comparatie cu industriile romanesti si alte industrii internationale.

Ce sunt utilajele agricole?

Utilajele agricole sunt instrumente tehnice care cresc productivitatea, iar datorita tehnologiei moderne, timpul necesar pentru indeplinirea anumitor sarcini este redus. Utilajele agricole pot fi utilizate si in alte ramuri, precum cresterea animalelor. 

Orice agricultor are nevoie de utilaje agricole pentru tratarea solului inainte de insamantare (pluguri, grape etc.), semanat, ingrijirea plantelor (cultivator, pulverizator), recoltare (sapator de cartofi, cositoare), recoltarea furajelor (presa de balotat, grebla).

Cele mai citite articole

Echipamentele agricole  se bucura de o cerere constanta ridicata din partea agricultorilor. Utilajele agricole pentru prelucrarea si pregatirea solului inainte de insamantarea directa includ utilaje care sunt atasate la tractor (pluguri, role, grape si semanatoare). Utilajele de ingrijire a culturilor sunt dispozitive pentru irigare si fertilizare. Utilajele de recoltat sunt combine si alte echipamente (cositoare, header-uri si alte tipuri).

Utilaje agricole – Tipuri

In plus, tipurile de echipamente de productie agricola includ echipamente auxiliare care sunt responsabile de alimentarea cu apa a campurilor si utilaje pentru prelucrarea materiilor prime dupa recoltare, inclusiv cultivarea competenta a culturilor precum ceaiul, inul, sfecla, hameiul etc. culturi care necesita ingrijire atenta. 

Munca aproape complet automatizata a operatorului de utilaje este facilitata si mai mult de utilizarea sistemelor de navigatie inovatoare care ofera multe optiuni pentru echipamente si care pot inlocui o intreaga echipa de muncitori.

Utilajele agricole sunt o gama de elemente pentru o serie de masini care sunt utilizate pentru automatizarea si mecanizarea unei game largi de activitati agricole. In prezent, cele mai comune tipuri de utilaje agricole sunt: 

  • Semanatoare – utilaje agricole pentru insamantarea culturilor.
  • Cultivatoare – utilaje agricole pentru prelucrare teren cu culturi.
  • Seceratoarele sunt complexe de mijloace tehnice capabile sa realizeze etape tehnologice intregi.
  • Plugul este un analog mai putin popular al cultivatoarelor.
  • Cositoare – unelte pentru recoltarea, colectarea silozului.

Dar toata popularitatea mijloacelor prezentate se estompeaza in fata unei combine care poate sa le detina pe toate. 

Cele mai citite articole