In prezent, site-urile de intalniri online sunt aproape peste tot. De la site-uri pentru sugar daddy la site-uri de intalniri heterosexuale, site-uri pentru persoane gay si multe altele, acum oricine poate gasi dragoste pe internet. Cu toate acestea, merita sa intelegem ca intalnirile online pot avea uneori un impact semnificativ asupra sanatatii mentale a unor persoane.

Daca luati in considerare intalnirile online, continuati sa cititi acest articol pentru a afla despre posibilele efecte asupra sanatatii mentale.

In lumea in care traim, intalnirile online au devenit din ce in ce mai comune si mai accesibile. De la site-uri de intalniri generale pana la platforme specializate pentru diverse preferinte si orientari, optiunile sunt nelimitate. Cu toate acestea, in timp ce cautam dragostea si conexiuni pe internet, este important sa fim constienti de impactul pe care acest proces il poate avea asupra sanatatii noastre mentale. In acest articol, vom explora posibilele efecte ale intalnirilor online asupra starii noastre emotionale si vom discuta cum sa navigam in lumea virtuala a intalnirilor. Pentru a obtine o perspectiva mai ampla, puteti consulta si un site precum https://mezo.ro/, care ofera servicii de intalniri online si poate fi o resursa utila in cautarea dragostei si in intelegerea aspectelor legate de intalnirile online.

Potentiale dezavantaje ale intalnirilor online

Patruzeci si noua la suta dintre utilizatorii cu tulburari de dispozitie preexistente raporteaza ca utilizarea intalnirilor online agraveaza simptomele lor depresive, in timp ce 20% declara ca intalnirile online sunt benefice pentru starea lor de spirit.

Suferinta psihologica

Persoanele care folosesc aplicatii de intalniri sunt susceptibile sa fie mai in suferinta, anxioase sau depresive. De fapt, utilizatorii de aplicatii de intalniri se confrunta cu de trei ori mai mult stres in comparatie cu cei care nu le folosesc. Acest numar creste daca utilizatorul de aplicatii de intalniri le utilizeaza mai des (adica in mod zilnic) si pe o perioada mai lunga de timp.

Acei participanti care cauta validare sunt mai vulnerabili si mai sensibili la respingeri sau sunt influentati pozitiv de atentie. Studiile arata ca urmarirea validarii externe, fie prin intalniri online sau prin retelele sociale, coreleaza cu suferinta emotionala.

Imaginea de sine proasta

Intalnirile online sunt, de asemenea, asociate cu o imagine de sine proasta sau utilizarea de metode nesanatoase de pierdere in greutate, cum ar fi utilizarea de laxative sau steroizi anabolizanti.

Cu toate acestea, exista dovezi ca intalnirile online ar putea ajuta intr-adevar la formarea imaginii de sine a cuiva. Intr-un sondaj, utilizatorii de intalniri online au decis daca ar alege pe cineva in functie in mare masura de faptul daca credeau ca persoana ar fi atrasa de ei.

Acest lucru pune utilizatorul de intalniri online in pozitia de a se autoevalua constant prin ochii potential critici ai altor participanti.

Cele mai citite articole

Deceptie si inselaciune

Deceptia si inselaciunea sunt obisnuite in lumea intalnirilor online. Cu toate acestea, dovezi demonstreaza ca inselaciunea poate fi intotdeauna o strategie prominenta pentru obtinerea primei intalniri.

Inselaciunea poate lua multe forme. Poate implica minciuni legate de calitatile si interesele personale sau crearea unui profil fals in intregime – poate cunoasteti acest fenomen sub numele de „catfishing”. Din fericire, acest tip de inselaciune extrema nu pare sa fie cel mai frecvent – exagerarile minore par mult mai probabile decat minciunile directe. De fapt, cercetarile sugereaza ca aproximativ 71% dintre participantii la intalniri online mint pentru a deveni mai atractivi.

Singuratate

Datingul online nu numai ca te expune la respingere si la o stima de sine diminuata, dar poate duce si la sentimente de singuratate. Singuratatea este un risc obisnuit al intalnirilor online. In plus, datingul online poate distruge dorinta oamenilor de a cauta contact uman in persoana. Aceasta abatere de la instinctele noastre naturale de interactiune umana ne poate face sa ne simtim mai singuri ca niciodata.

Datingul online creste indecizia

Cand te implici in datingul online, poti fi potrivit cu orice utilizator dintre milioanele de utilizatori ai platformei. Daca esti dependent de platforma de dating online, te vei intreba mereu daca ar putea exista cineva mai bun decat actuala persoana cu care vorbesti. Ca rezultat, ai putea avea relatii scurte pentru ca nu vei fi dedicat niciunei persoane pe care ai luat-o in considerare. Astfel de relatii nu vor fi satisfacatoare. Acest lucru creste indecizia, care poate afecta si alte aspecte ale vietii tale.

Indecizia creeaza indirect anxietate, deoarece vei fi nelinistit sa intalnesti o alta persoana care sa fie mai compatibila decat cea cu care vorbesti in prezent. Ori de cate ori intalnesti o persoana noua, in momentul in care discutati putin, vei fi preocupat sa intalnesti pe cineva mai bun decat aceasta.

Cea mai buna solutie recomandata in acest caz este sa nu astepti prea mult inainte de a te intalni personal cu persoana potrivita. Atunci cand vezi pe cineva fata in fata, poti evalua usor chimia dintre voi doi. Cand intalnesti persoana in carne si oase, dupa o intalnire sau mai multe, vei sti daca persoana este cu adevarat compatibila sau daca ar trebui sa cauti pe cineva mai potrivit.

Datingul online este util pentru anxietatea sociala

Unul dintre impactele pozitive ale datingului online este ca poate ajuta persoanele care sufera de anxietate sociala. Persoanele cu anxietate sociala gasesc dificil sa aiba conversatii bune cu oamenii. De asemenea, le este greu sa se apropie de oameni. Aceste persoane se simt in siguranta si libere sa se exprime atunci cand sunt in spatele ecranelor de calculator. Ca rezultat, datingul online poate fi cea mai buna modalitate pentru ei de a-si gasi o intalnire.

Persoanele cu anxietate sociala pot deschide usor in fata cuiva pe care il intalnesc online, deoarece sunt protejati de mesageri instantanee si sisteme de mesagerie. Acestia pot avea conversatii bune si semnificative cu persoane anonime.

Datingul online este un fenomen care a schimbat modul in care gasim romantism si dragoste. Cu toate acestea, fiecare persoana trebuie sa fie constienta de posibilele efecte asupra sanatatii mentale.

Cele mai citite articole