Pentru a-ți menține pielea cât mai delicată și strălucitoare, ai nevoie de produse de îngrijire dedicate, cu o formulă hrănitoare. Din păcate, există multe produse cosmetice cu ingrediente agresive pentru piele, care pot cauza reacții alergice sau iritații. De aceea, este recomandat să dai o șansă produselor naturale.

Acest tip de cosmetice conțin ingrediente care nu dăunează sănătății organismului. Cremele și loțiunile sunt absorbite în piele și pot cauza reacții neplăcute sau chiar și afecțiuni dermatologice, dar ingredientele naturale nu prezintă un asemenea risc. 

Încearcă și tu produse de îngrijirea pielii de la Laroche Posay sau alte cosmetice naturale, pentru o piele cât mai sănătoasă. Iată ce fel de ingrediente ar trebui să cauți pentru a te feri de iritații și alergii.

Extractele din plante

Există o mare varietate de plante ce conțin substanțe cu beneficii clare pentru sănătatea pielii. Dacă dorești produse hidratante, poți opta pentru extractul de lavandă, trandafir sau de plante medicinale, precum teiul, mușețelul sau gălbenelele. Acestea previn uscarea pielii și îi mențin umiditatea.

Pentru efecte antiinflamatorii, antibacteriene sau antioxidante, poți opta tot pentru extractele din plante. Cătina, ceaiul verde sau aloe vera sunt alegeri perfecte pentru a oferi protecție pielii.

Mierea

Produsele pentru piele pe bază de miere sunt celebre datorită efectelor miraculoase pe care le oferă. Mierea este un compus tonifiant, care are un grozav efect antioxidant și de reparare. Așadar, aceasta este recomandată în special în cazul pielii deteriorate sau a rănilor.

Uleiurile esențiale

Cele mai citite articole

Uleiurile esențiale provin din plante, fructe și semințe și conțin acizi grași sau compuși aromatici. Astfel, produsele pe bază de uleiuri esențiale împrospătează pielea și o hrănesc, având și efect antiinflamator și de suprimare a bacteriilor.

Pentru pielea grasă și predispusă la acnee, se recomandă produse cu uleiuri de rozmarin sau salvie. În cazul în care pielea ta are nevoie de hidratare, poți încerca produse pe bază de ulei de argan, de migdale sau de cocos.

Argila

Acesta este un ingredient popular în produsele de curățare, datorită efectului său detoxifiant și purificator. Argila este recunoscută pentru mineralele aflate în compoziția sa, care hrănesc pielea în timp ce îi asigură strălucirea și curățarea. 

De asemenea, produsele pe bază de argilă se absorb mult mai rapid în piele, fiind perfecte pentru tenul gras. Așadar, dacă îți dorești o soluție de curățare sau orice fel de produs potrivit pentru pielea capricioasă, alege unul pe bază de argilă.

De ce să alegi produsele naturale?

Chiar dacă pielea ta nu este sensibilă, avantajele produselor naturale sunt nenumărate. Ele asigură o protecție mult mai bună și sunt minim invazive, așadar șansele de a suferi reacții adverse sunt foarte mici. Nu conțin parfum, iar formula lor delicată nu provoacă iritații.

În plus, aceste produse sunt foarte eficiente. De foarte multe ori, ele pot da rezultate mai rapid decât cosmeticele cu un conținut mai ridicat de ingrediente chimice. Datorită acestor proprietăți, ele pot fi folosite pe toate tipurile de piele, în special în cazul tenului cu probleme sau a pielii sensibile, acneice sau uscate.

Verifică întotdeauna lista de ingrediente înainte de a cumpăra un produs cosmetic. Pentru a evita reacțiile adverse sau iritațiile, cea mai bună soluție este să alegi numai ingrediente naturale. Acestea sunt eficiente și au o formulă delicată, perfectă pentru orice fel de piele.

Cele mai citite articole