Cu siguranta s-a auzit de o mie de ori ca apa potabila este importanta pentru sanatatea omului, care este necesara si recomandata pentru bunastarea corpului, dar se stie cu adevarat care sunt motivele care fac acest obicei atat de necesar? Aici se explica clar si in detaliu de ce este important ca o persoana sa bea apa pentru a asigura buna functionare a organelor si pentru a le mentine in stare buna.

De ce se fac teste de apa?

Sunt mai multe teste apa pe care orice proprietar ar trebui sa le faca pentru a se asigura ca apa pe care o bea este de buna calitate. In apa exista numeroase particule. Unele dintre ele pot fi periculoase, in timp ce altele nu implica niciun pericol pentru organismul uman, dar pun in pericol suprafetele. Prin urmare, apa ar trebui testata astfel incat sa nu fie periculoase nici pentru suprafetele din interior, nici pentru oameni.

Apa curata este benefica pentru orice organism viu

Toate fiintele vii au nevoie de apa pentru a supravietui in mod corespunzator, iar acest lichid este vital pentru functionarea organelor foarte importante, cum ar fi rinichii sau pentru realizarea unor procese esentiale, cum ar fi transportul oxigenului catre toate celulele care alcatuiesc corpul.

Cele mai citite articole

Cei care consuma mai putina apa decat necesita corpul zilnic nu numai ca risca sa se deshidrateze, dar vor prezenta si un aspect nesanatos, deoarece pielea, parul si unghiile necesita, de asemenea, ca acest lichid vital sa fie suficient.

Corpul unui adult este compus din 65% apa, prezenta mai ales in celulele pielii, desi se gaseste si in sange si tesuturi.Unul dintre principalele motive pentru care este important sa se bea apa este pentru ca sangele necesita acest fluid pentru a transporta oxigenul catre fiecare dintre celulele care alcatuiesc organele corpului uman, inclusiv inima, in mod corespunzator. 

Fara apa, celulele ar muri incet pana cand inima se opreste. Daca corpul nu primeste niciun lichid timp de 5 sau 6 zile, pericolul mortii este destul de mare. Apa potabila este importanta si pentru buna functionare a rinichilor.

Cele mai citite articole