De ce ai nevoie de Mommy makeover

De ce ai nevoie de Mommy makeover?

Poate că termenul „Mommy Makeover” nu este încă bine cunoscut în România, dar a devenit deja extrem de popular în alte țări. Intervenția chirurgicală este indicată femeilor care doresc să își recupereze un corp asemănător cu cel pe care îl aveau înainte de sarcină.

Procedura implică corecții la nivelul sânilor, abdomenului, coapselor, șoldurilor și taliei.  Pe lângă faptul că este o modalitate de recuperare a stimei de sine a femeilor, ajutând la inversarea modificărilor fizice și estetice nedorite, Mommy Makeover este o alternativă indicată pentru cele care nu se mai gândesc să aibă copii, astfel încât pacienta să nu piardă rezultatele obținute cu ajutorul chirurgiei plastice.

Care sunt cele mai frecvente proceduri utilizate în cadrul operației de Mommy Makeover? Deși Mommy Makeover este individualizat în funcție de nevoile fiecărei paciente, cele mai frecvente proceduri sunt:

Ridicarea sânilor sau mastopexia.

Mastopexia este procedura prin care se îndepărtează excesul de piele de pe sâni, modelându-i și lăsându-i din nou fermi. Prin urmare, este o operație de lifting, care dă un impuls sânilor și stimei de sine.

Liposucție

Cea de-a doua intervenție chirurgicală care poate face parte din machiajul Mommy Makeup este liposucția. La urma urmei, este singura alternativă pentru a elimina grăsimea localizată dintr-o serie de zone ale corpului. Prin urmare, dacă în această perioadă ați acumulat grăsime în coapse, șolduri, abdomen, talie, această procedură reduce măsurile acestor zone cu o mare eficiență.

Abdominoplastie

Pentru a pune capăt flaccidității abdomenului, recomandarea medicală este o abdominoplastie. În această procedură, chirurgul îndepărtează excesul de piele, pe lângă faptul că coase mușchii abdominali în centrul corpului, corectând diastaza. Pe lângă faptul că lasă abdomenul din nou neted, Mommy Makeover elimină de obicei vergeturile, cel puțin în partea inferioară a abdomenului. Acest lucru se întâmplă deoarece, de cele mai multe ori, chirurgul trebuie să îndepărteze toată pielea din această regiune, eliminând și acele semne nedorite.

Mamoplastia de reducere sau de augmentare

Există femei care profită de Mommy Makeover pentru a rezolva problemele estetice pe care le aveau chiar înainte de sarcină. Prin urmare, acestea solicită medicului să includă o mamoplastie pentru a reduce sau mări sânii, în funcție de nevoile și biotipul lor.

Cele mai citite articole

Când poate o femeie să-și facă o schimbare de look Mommy Makeover?

Medicii recomandă Mommy Makeover pentru femeile care nu mai intenționează să rămână însărcinate. La urma urmei, o nouă sarcină ar putea pune în pericol toate rezultatele operației. În plus, este necesar să luăm în considerare câteva aspecte.

Pentru a efectua abdominoplastia, de exemplu, medicii recomandă un interval de cel puțin 6 luni de la nașterea copilului. Cu toate acestea, dacă obiectivul este de a efectua toate procedurile deodată, acest timp poate crește. Pentru orice intervenție chirurgicală la sân, femeia trebuie să aștepte cel puțin 6 luni de la încheierea alăptării.

Aceasta este perioada de timp de care are nevoie organismul pentru ca sânii să revină la dimensiunea lor normală. În acest fel, rezultatul operației nu va fi alterat de un proces de recuperare a organismului.

Cum să începeți „Mommy Makeover”?

Primul pas pentru Mommy Makeover este consultarea cu chirurgul plastician. El vă va analiza corpul și vă va indica care sunt procedurile necesare pentru a pune capăt nemulțumirii dumneavoastră. După această evaluare inițială, medicul va discuta despre toate posibilitățile. În unele cazuri, acesta poate efectua două proceduri împreună.

 În altele, este necesar să se recurgă la mai multe intervenții chirurgicale. Această definiție depinde de mai mulți factori, dar cel mai important este siguranța dumneavoastră. Astfel, dacă medicul înțelege că starea dumneavoastră clinică și timpul de intervenție chirurgicală fac ca combinația de proceduri să fie viabilă, fără a crește riscurile pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, el va efectua totul într-o singură intervenție chirurgicală.

În încheiere, urmați 3 sfaturi pentru dacă visați să vă faceți o Mommy Makeover și nu știți de unde să începeți să vă organizați:

  1. Alegeți un profesionist de încredere

Este important să alegeți întotdeauna cel mai bun chirurg plastician, pentru că numai el poate garanta toată siguranța intervenției dumneavoastră. Acest profesionist cu experiență vă va da, de asemenea, toate instrucțiunile necesare înainte și după operație, vă va clarifica orice îndoieli pe care le aveți, vă va cere istoricul medical și va efectua examene pentru a determina dacă sunteți apt pentru operație.

  • Iarna, cel mai bun anotimp

Pe lângă faptul că favorizează cicatrizarea, anotimpul oferă beneficii, cum ar fi expunerea mai mică la soare și posibilitatea de a folosi în liniște articole de compresie sub hainele reci.

  • Informați-vă

Faceți multe cercetări, discutați cu persoane care au trecut deja prin această procedură și notați-vă toate îndoielile pentru a le discuta cu medicul dumneavoastră. 

Cele mai citite articole