Cum iti sprijina sucul de catina stilul de viata sanatos?

Primele schimbari pe care le fac oamenii atunci cand vor sa adopte un stil de viata sanatos sunt cu privire la alimentatie. Toti vor sa introduca niste alimente gustoase si totodata nutritive in rutina lor zilnica, doar ca nu stiu de unde sa inceapa. Niste fructe care le vor aduce numeroase beneficii celor care le consuma sunt cele de catina. 

Fructele de catina au in compozitia lor foarte multe substante nutritive, precum vitamina C, vitamina A, vitaminele din grupul B, B1, B2, B6, B9 si vitaminele E, K, P si F.  Alte elemente ce pot fi gasite in fructele de catina sunt calciul, fierul, fosforul, magneziul, acizii grasi si beta caroten. 100 de grame de suc de catina vor contine aproximativ 600 mg de vitamina C.  

Beneficiile pe care ti le va aduce sucul de catina 

Sucul de catina are potentialul sa sustina atat prevenirea, cat si vindecarea anumitor boli. Cei care consuma in mod regulat suc de catina vor observa imediat o imbunatatire, nu doar a starii de spirit, ci si a organismului. Sucul de catina nu este indicat sa fie consumat pe stomacul gol, iar doza optima este de 100 ml. 

Cele mai citite articole

Catina este recomandata chiar si pentru tratarea racelilor, iar datorita abilitatii sale de a intari sistemul imunitar, persoanele care consuma suc de catina in mod regulat, se vor imbolnavi mai rar in comparatie cu cei care nu duc un stil de viata sanatos.  

Ce te faci daca nu-ti place gustul de catina? 

Pentru unii oameni, gustul acrisor al sucului de catina nu este tocmai pe placul lor, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunte complet la aliment. In schimb, el poate fi indulcit foarte usor cu putina miere. Sucul de catina mai poate sa fie combinat si cu alte bauturi. 

Prin urmare, trecerea la un stil de viata sanatos nu trebuie facuta brusc, ci cu pasi mici, iar locul ideal in care o persoana poate sa inceapa este alimentatia. Odata ce obiceiurile alimentare nesanatoase vor fi eliminate si inlocuite cu unele benefice organismului se va observat imediat o imbunatatire a sanatati.

Cele mai citite articole