1. Sucul de afine
O singură cană (240 ml) de suc de afine oferă
· Calorii: 116
· Proteine: 1 gram
· Carbohidrați: 31 grame
· Fibră: 0,25 grame
· Zahar: 31 de grame
· Potasiu: 4% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina C: 26% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina E: 20% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina K: 11% din valoarea zilnică recomandată
Sucul de afine este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja organismul împotriva infecțiilor tractului urinar. Acest suc este, de asemenea, bogat în antioxidanți, inclusiv antocianine, flavonoli, procianidine și vitaminele C și E, care vă pot ajuta să vă protejați celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.
2. Tomate
Sucul de roșii nu este doar un ingredient cheie în Bloody Marys, ci se bucură și el însuși ca o băutură delicioasă și sănătoasă.
În timp ce mulți oameni consideră că roșia este o legumă datorită utilizărilor sale culinare, biologic este un fruct. Cu toate acestea, multe companii clasifică sucul de roșii drept suc de legume datorită gustului și conținutului redus de zahăr.
O cană (240 ml) de suc de roșii oferă
· Calorii: 41
· Proteine: 2 grame
· Carbohidrați: 9 grame
· Fibra: 1 gram
· Zahar: 6 grame
· Folat: 12% din din valoarea zilnică recomandată
· Potasiu: 11% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina A: 6% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina C: 189% din valoarea zilnică recomandată
Cele mai citite articole
· Vitamina E: 5% din valoarea zilnică recomandată
· Vitamina K: 5% din valoarea zilnică recomandată
Sucul de roșii este deosebit de bogat în vitamina C, un antioxidant puternic care susține absorbția fierului și promovează sănătatea pielii și a imunității.
Cu toate acestea, sucul de roșii poate avea un conținut ridicat de sare, un mineral care poate crește tensiunea arterială atunci când este consumat în exces. Având în vedere că majoritatea oamenilor consumă prea multă sare, încercați să selectați opțiuni cu conținut scăzut de sodiu atunci când este posibil.
3. Sfecla
Sucul de sfeclă a câștigat popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor sale asociate sănătății.
Acest suc colorat este realizat prin amestecarea sfeclei și a apei.
O cană (240 ml) de suc de sfeclă asigură:
· Calorii: 70
· Proteine: 1 gram
· Carbohidrați: 18 grame
· Fibra: 1 gram
· Zahar: 13 grame
Este relativ scăzut în zahăr, deoarece majoritatea legumelor sunt în mod natural mai scăzute în zahăr decât fructele.
Mai mult decât atât, sfecla este o sursă excelentă de betalani, care sunt pigmenți care dau legumelor culoarea roșu intens. Acționează ca antioxidanți puternici, reducând potențial riscul de boli de inimă, inflamații și anumite tipuri de cancer.
4. Suc natural de mere
Sucul de mere este unul dintre cele mai populare tipuri de suc .
O porție de 240 ml de suc de mere asigură
· Calorii: 114
· Proteine: mai puțin de 1 gram
· Carbohidrați: 28 grame
· Fibră: 0,5 grame
· Zahar: 24 grame
· Potasiu: 5% din
· Vitamina C: 3% din valoarea zilnică recomandată
Sucul de mere este o sursă moderată de potasiu, un mineral care acționează ca un electrolit și este important pentru semnalizarea nervilor și sănătatea inimii. Mai mult, este bogat în compuși antioxidanți, cum ar fi flavonoizi și acid clorogenic, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi care dăunează celulelor.