Ce formule de lapte praf este ideal să oferi bebelușului tău?

Găsirea unui înlocuitor pentru laptele matern nu este ușoară deoarece la sugari este deosebit de important ca toți nutrienții necesari să fie conținuți în cantitatea potrivită. Nu toate alternativele oferite sunt potrivite, de aceea este foarte important ce lapte praf alegi.

Laptele matern este cel mai bun pentru sugar. Conține toți nutrienții necesari, oferă factori imuni importanți, este practic întotdeauna disponibil și întotdeauna la temperatura potrivită. În cazul în care alăptarea – din orice motive – nu este posibilă sau dorită, se recomandă fără rezerve numai preparate pentru sugari produse industrial. 

Lapte praf pentru bebeluși: laptele de început este prima alegere

Cele mai citite articole

Pentru primele patru luni de viață ale bebelușului, formula de lapte praf de început e cea mai potrivită. Compoziția acestor produse este în mare măsură adaptată la cea a laptelui matern. Acest tip de lapte praf poate conține numai zahăr din lapte (lactoză) ca glucidele. Pentru a asigura aprovizionarea cu nutrienți a bebelușului, la formula aceasta Pre  pentru sugari se adaugă cantități prevăzute legal de vitamine și minerale. Laptele este subțire și saturat ca laptele matern. Prin urmare, ca și în cazul alăptării, cantitatea și timpul de băut se bazează pe nevoile sugarului. Supraalimentarea prin cantități prea mari sau prea multe mese este aproape imposibilă. 

Formulele de lapte pentru sugari cu numărul „1” sunt, de asemenea, oferite ca înlocuitor pentru laptele matern. În ceea ce privește compoziția lor, acestea corespund în mare măsură alimentelor „pre”, dar pe lângă lactoză conțin și două procente de amidon fără gluten. Acest lucru face ca acest lapte să fie mai fin decât laptele matern sau laptele „pre” și ar trebui să îi sature mai bine pe copii. Pe lângă lactoză și amidon, unele dintre aceste alimente sub formă de pulbere conțin și alți carbohidrați, inclusiv zahăr de masă (zaharoză). Acești aditivi nu sunt necesari pentru furnizarea de nutrienți sugarului și, prin urmare, sunt inutili. În plus, aceste formule de lapte pot supraalimenta un copil. Prin urmare, părinții ar trebui să urmărească greutatea copilului lor. Formulele pentru sugari cu numărul „1” pot fi găsite și în magazinele naturiste. 

Din formulele pentru sugari cu denumirile „Pre” sau „1”, bebelușii pot bea pe tot parcursul primului an de viață. Sunt potrivite ca substitut al laptelui matern în primele patru până la șase luni și ca o masă suplimentară de lapte pentru a completa alimentele din a doua jumătate a primului an de viață. Nu este necesară nicio altă formulă pentru sugari pentru întregul prim an de viață. Cu toate acestea, pe piață există produse care se numesc formulă de continuare sau lapte de continuare și pot hrăni bebelușii începând cu luna a cincea. Se presupune că ar trebui să țină cont de nevoile în schimbare ale copiilor mai mari. Acest lapte de continuare este de obicei marcat cu numărul „2”. În ceea ce privește compoziția lui, acesta este mai asemănător cu laptele integral și de obicei au un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și minerale decât laptele matern sau formulele pentru sugari. 

Cele mai citite articole