Ce este monitorizarea CCTV și de ce ai nevoie de sisteme de securitate pentru firma ta?

Supravegherea video este un subiect controversat, mai ales din cauză că în ultima vreme rata criminalității a crescut. În același timp, importanța supravegherii în afaceri nu poate fi subestimată în climatul social actual, deoarece este importantă pentru securitatea bunurilor și a persoanelor care lucrează în firmă. Ca afacere, este justificat să îți faci griji pentru bunăstarea angajaților, dar și pentru siguranța bunurilor și a informațiilor din firma ta.

Monitorizarea CCTV este una dintre cele mai comune forme de supraveghere disponibile în prezent. Există peste 25 de milioane de camere CCTV operaționale la nivel global, iar experții consideră că aproximativ 67% din furturile care au loc în firme ar putea fi evitate prin instalarea de măsuri de securitate în timp real. Pentru asta, vei avea nevoie de un sistem de supraveghere și de cel puțin un monitor pe care să vezi imaginile. Desigur, monitorul va trebui conectat la un calculator, dar pentru asta nu trebuie să faci investiții uriașe. Poți cumpăra calculatoare refurbished și vei plăti mai puțin, chiar dacă sistemul este unul performant.

Ce înseamnă de fapt monitorizare CCTV

Cele mai citite articole

Indiferent dacă lucrezi dintr-un singur birou sau firma ta își desfășoară activitatea în zone comerciale, cum ar fi clădiri de birouri sau punctele de vânzare cu amănuntul, este necesar să iei în considerare cu atenție soluțiile de securitate disponibile. Cu camere de supraveghere echipate cu CCTV va fi foarte simplu să vezi ce se întâmplă în lipsa ta. Camerele CCTV pot fi amplasate într-o locație pe care o alegi și nu necesită modificări extinse ale infrastructurii  existente. Deși există multe sisteme cu camere CCTV din care poți alege, unele dintre principalele lucruri de reținut includ rezoluția, claritatea, unghiul de acoperire și disponibilitatea unui sistem infraroșu (pentru noapte), printre altele.

Riscul de furt este diminuat considerabil

Prin plasarea camerelor CCTV în locații strategice din zona de operare a afacerii tale, poți ajuta la prevenirea actelor de vandalism, spargerii și a altor infracțiuni grave. Potrivit unui studiu recent de vânzare cu amănuntul, multe întreprinderi mici pierd aproape 50.000 USD într-un an din cauza unor astfel de factori, în special în zonele cu criminalitate ridicată. Cu peste 275 de milioane de rapoarte de furturi în afaceri din întreaga lume, instalarea unui sistem de monitorizare CCTV este, prin urmare, extrem de importantă.

Un alt factor de luat în considerare este faptul că multe companii care nu se ocupă vânzare cu amănuntul se confruntă și cu furtul de proprietate intelectuală sau cu furtul de bunuri din companie. În cele mai multe dintre aceste cazuri, angajații înșiși sunt responsabili. Camerele CCTV amplasate în locații strategice pot descuraja acești angajați să-și continue planurile, ceea ce duce la un mediu de lucru mult mai sigur. Pentru asta, vei avea nevoie de un sistem de supraveghere video de bună calitate, care să te ajute să obții cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie să faci este să găsești cele mai bune camere video pentru tine și să le instalezi corect. Vestea bună este că, atunci când camerele tale de supraveghere sunt folosite în mod corect, va fi mai ușor să obții imagini care să te ajute inclusiv în procese, atunci când ai nevoie de probe. Dacă nu știi cum să alegi aceste sisteme de supraveghere, tot ce trebuie să faci este să apelezi la magazinul online din care le cumperi și să expui situația ta specifică. Angajații care se ocupă de lucrul cu publicul și de consultanță vor ști exact ce să îți recomande în funcție de datele pe care le furnizezi și de toate particularitățile construcției pe care vrei să o monitorizezi.

Cele mai citite articole