Benficiile testului coronavirus

Muncitorilor din sectoarele infrastructurii critice li se poate permite sa lucreze daca sunt asimptomatici dupa expunerea potentiala la un caz confirmat de boala coronavirus 2019 (COVID-19), cu conditia punerii in aplicare a recomandarilor si controalelor de prevenire a infectiilor lucratorilor. Focarele de boli in randul lucratorilor din zonele producatoare de alimente si comunitatile din jur au ridicat intrebari unice care au identificat necesitatea testarii COVID-19 pentru a completa orientarile existente. Acest document prezinta diferite optiuni de strategie de testare pentru colaboratorii expusi atunci cand organizatiile de sanatate publica si angajatorii determina testarea pentru a ajuta la sustinerea masurilor de combatere a bolilor existente. Astfel de strategii pot ajuta la identificarea persoanelor infectioase cu scopul de a reduce transmiterea SARS-CoV-2 la locul de munca. Aceste strategii cresc si nu inlocuiesc orientarile existente.

Raspandirea virusului

SARS-CoV-2, virusul care provoaca COVID-19, este raspandit in primul rand de la persoana la persoana prin picaturi respiratorii. Lucratorii in setari cu densitate ridicata in care lucratorii se afla la locul de munca pentru perioade indelungate (de exemplu, 8-12 ore pe schimb) si au un contact strans prelungit (in termen de 6 metri timp de 15 minute sau mai mult) cu colegii de serviciu pot creste risc de expunere la SARS-CoV-2.

Experienta timpurie a focarelor COVID-19 intr-o varietate de setari sugereaza ca atunci cand lucratorii simptomatici cu COVID-19 sunt identificati, exista adesea lucratori asimptomatici sau pre-simptomatici cu SARS-CoV-2 prezenti la locul de munca. Testarea este importanta pentru a identifica astfel de indivizi, deoarece poate nu stiu ca sunt infectati. Transmiterea SARS-CoV-2 de la persoane asimptomatice sau pre-simptomatice poate duce la cazuri suplimentare si potential focare de COVID-19. Implementarea screeningului pentru simptomele COVID-19, testare siurmarirea contactelorpictograma pdfpoate fi utilizat pentru a detecta mai devreme lucratorii infectati si a-i exclude de la locul de munca, prevenind astfel transmiterea bolii si focarele ulterioare.

Cele mai citite articole

Teste coronavirus

Angajatorii de infrastructura critica au obligatia de a gestiona continuarea activitatii intr-un mod care sa protejeze cel mai bine sanatatea lucratorilor si publicului larg. Ar trebui sa ramana in vigoare protectii adecvate la locul de munca, cum ar fi controalele ingineresti si administrative.

Exemple de aceste controale pot fi gasite in ghidurile existente pentru lucratorii si angajatorii de prelucrare a carnii si pasarilor de curte , precum si pentru lucratorii si angajatorii din productie si alte ghiduri de infrastructura critica.pictograma pdfpictograma externa. Screeningul 1  lucratori si altii care intra la locul de munca pentru simptomele COVID-19 si temperatura corpului este o componenta critica pentru prevenirea transmiterii si protejarea lucratorilor.

Locurile de munca ar trebui sa examineze si sa urmeze orientarile existente. Muncitorii care sunt simptomatici la sosirea la serviciu sau care se imbolnavesc in timpul zilei, trebuie separati imediat de ceilalti si cel mai important testati la intervale de timp regulate. Puteti merge la o testare pcr la preturi imbatabile.

Cele mai citite articole