3 metode eficiente de a da un boost sistemului tău imunitar în sezonul rece

În sezonul rece sistemul imunitar are nevoie adesea de un boost pentru a face față provocărilor la care este supus. Frigul este un factor ce facilitează înmulțirea virusurilor, cât și transmiterea lor mult mai rapidă, dat fiind faptul că petrec mult mai mult timp în spații închise, unde respirăm același aer. Așa că pentru a ajuta corpul să aibă un sistem imunitar cât mai puternic trebuie să îi oferim niște suplimente care să-l întărească. În continuare poți vedea 3 idei prin care poți să dai un boost sistemului tău imunitar atunci când temperaturile scad drastic. 

Iată cele trei metode utile pentru creșterea imunității:

Injectarea cu multivitamine 

Dacă simți că organismul tău nu dă randamentul dorit atunci s-ar putea să ai un sistem imunitar destul de slab dezvoltat. Vitaminele pot ajuta, însă organismul le asimilează în timp, așa că acestea nu își vor face efectul imediat. Dacă vrei să resimți efectul vitaminelor ceva mai rapid atunci varianta lor injectabilă este recomandată. Poți face perfuzii cu vitamine la domiciliu, serviciu asigurat de mai multe clinici medicale private. Cei de la TruMed sunt un exemplu bun în acest sens și au o gamă largă de perfuzii pe care le administrează la domiciliu, în funcție de nevoi. 

O cură de detoxifiere 

Cele mai citite articole

Uneori corpul are nevoie de o pauză de resetare ca să aibă acel boost de care are nevoie pentru a funcționa la capacități optime. Această cură poate fi ținută fie pe cont propriu, fie apelând la un specialist sau chiar mergând câteva zile la o clinică de retreat. Dacă mergi pe ultima variantă s-ar putea să ai parte de o experiență completă, care să includă atât partea de dietă alimentară, cât și un detox spiritual cu exerciții de yoga și meditație și niște timp departe de tehnologie pentru a te putea reconecta cu tine și cu propriul corp. Pe lângă beneficiile pe care le au pentru starea de sănătate, pot fi un cadou ideal fie de la tine pentru tine, fie pentru cineva drag. 

Un stil de viață echilibrat

Un alt lucru ce poate contribui la o barieră ridicată a sistemului imunitar este stilul de viață. Asta implică mai multe aspecte la care trebuie să fii atent și pe care să le menții în ordine. Somnul se numără printre acestea elemente importante, asigură-te că ai un somn de calitate și că menții o medie de opt ore pe noapte. Alimentația este un alt punct de care trebuie să ții cont: mănâncă cât mai multe fructe și legume și evită să faci excese alimentare de orice fel. Apoi se adaugă mișcarea, de orice fel – mers la sală, plimbări, înot, alergat sau orice ți se potrivește. Toate cele trei trebuie să se afle într-un echilibru, astfel încât corpul tău să funcționeze la parametrii normali. 

Așadar, acestea au fost cele trei metode prin care îți poți îmbunătăți starea sistemului imunitar și să îți menții starea de bine pentru cât mai mult timp. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole