10 sfaturi pentru alegerea unei grădinițe pentru copilul tău!

Alegerea unui program de grădiniță se poate simți ca o sarcină descurajantă. Într-un efort de a-ți plasa copilul în școala „potrivită”, există multe lucruri de luat în considerare.

Gândiți-vă la propria filozofie a educației.

Care sunt unele dintre lucrurile pe care le doriți pentru copilul dumneavoastră? Vrei să se murdărească cu mâinile și să experimenteze lucrurile de aproape? Doriți o abordare simplificată și riguroasă a învățării sau una mai flexibilă și care crește cu elevii pe măsură ce învață? Credeți în colaborare și în lucru în grup sau copilul dumneavoastră lucrează mai bine singur? Învață filosofia școlii și folosește-o pentru a-ți imagina copilul ca student acolo.

Luați în considerare întreaga comunitate școlară.

Când căutați un program de grădiniță, este tentant să vă concentrați asupra profesorului, dar este vital să priviți întreaga școală și să luați în considerare dacă se simte ca „acasă” pentru copilul dumneavoastră. Alegeți o școală, nu doar un profesor. Este minunat să iubești profesorul de grădiniță al copilului tău – și este minunat să fii încântat de ceea ce va urma.

Căutați profesori entuziaști, inspirați.

Cele mai mari influențe asupra copilului tău  sunt profesorii cu care interacționează, așa că observă-i în acțiune. Dacă doriți un cadru în care elevii sunt încurajați să gândească creativ, căutați profesori care gândesc creativ. Întrebați despre dezvoltarea profesională a profesorilor. Dacă o școală se angajează să promoveze educația pentru profesorii lor, puteți fi siguri că acești profesori oferă elevilor tot ce le este mai bun.

Fiți atenți la dimensiunea clasei.

Cele mai citite articole

O dimensiune redusă a clasei poate însemna diferența dintre o experiență școlară bună și o experiență școlară uimitoare. În clasele mici, profesorii pot participa la fiecare elev în fiecare zi, de multe ori pe zi. Un profesor poate adapta programa pentru a satisface nevoile fiecărui elev. Elevii sunt mai predispuși să rămână implicați din punct de vedere academic și social. Importanța dimensiunii clasei nu poate fi exagerată.

Discutați cu părinții

Părinții sunt o resursă minunată atunci când cercetează o grădiniță: de ce au ales grădinița? Care este așteptarea implicării părinților? Ce cred ei că este grozav? Părinții au de obicei informații relevante și sunt bucuroși să-și împărtășească opiniile.

Timpul de joacă adecvat dezvoltării este esențial la nivelul grădiniței și cel puțin o oră de timp nestructurat, dar monitorizat, timpul de joacă (sau mai mult) este ideal.

Mai presus de toate, vizitați grădinița

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când căutați o  grădinița este vizita. Participați la o zi deschisă în primăvară înainte ca copilul dumneavoastră să înceapă grădinița sau programați un tur la grădinița privată în Ploiești. Ești cel mai bun judecător al ceea ce este potrivit pentru copilul tău, așa că ai încredere în instinctele tale. Există multe de luat în considerare, dar distrează-te la căutare.

Cele mai citite articole